Ud i Verden

“At Rejse Er At Lære.” En lille omskrivning af H. C. Andersens kendte citat, som jeg synes passer på mine rejseoplevelser. Siden jeg for over 10 år siden, første gang rejste afsted til fremmede himmelstrøg, har jeg levet for min næste rejse.

Jeg vil aldrig glemme brødrene Julio og José i den lille landsby Piedra Parada, (Stenstoppestedet) i Guatemala, hvor jeg boede i fem uger som en del af en rejse med Mellemamerika Komitéen. Det var på denne rejse, at jeg første gang oplevede, hvad fattigdom er og lærte, hvad det vil sige kun at gå i skole halvdelen af året, fordi man i den anden halvdel af året skal hjælpe med familiens høst. Det er netop mødet mellem mennesker, som fascinerer mig og præcis derfor, er det så fantastisk privilegeret at rejse som journalist.

Siden har jeg rejst i det meste af mellemamerika, USA, Vietnam, Ghana og Palæstina. De seneste par år har jeg boet forskellige steder i udlandet, og jeg har derfor dedikert særlige sektioner her på siden til Sierra Leone, hvor jeg har rejst som journalist og har startet et projekt for 14 skræddere. Tanzania, hvor jeg arbejdede på den danske ambassade i Dar es Salaam og blandt andet udviklede ambassadens kommunikationsstrategi. New York, hvor jeg har studeret og arbejdet som videojournalist for en en organisation, der hedder LitWorld.

I dag (2012) er jeg bosat på Vesterbro i København og glæder mig over de mange steder, jeg har oplevet, samt de mange mennesker jeg har lyttet til og efterfølgende fortalt deres historier videre til danskerne.

Ta’ med til:
Sierra Leone 
New York
Tanzania

Advertisement

One thought on “Ud i Verden

  1. Hej Anni,
    Jeg er studerende på Svendborg Erhvervsskole, og skal skrive en eksamensopgave på 3. år.
    Jeg har valgt at lave en opgave om børnesoldater i Sierra Leone, og jeg skal i min vurdering/diskussion vurdere Sierra Leone’s økonomiske situation i dag og fremover, på baggrund af deres historie med børnesoldater og borgerkrig- er det noget du kunne hjælpe mig med at knytte en kommentar til. Bare et par korte linjer, jeg kunne skrive til sidst.
    Hilsen Pernille

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s