En magisk aften i Nablus

Gennem en veninde fra New York blev jeg introduceret til Sameh, en ung palæstinenser fra Nablus. Han er uddannet klaverstemmer, og i følge eget udsagn den eneste af sin art på Vestbreden. Sameh hentede os torsdag aften i en ældre hvid bil og tog os med til den gamle bydel i Nablus.

Vi drak arabisk kaffe på byens ældste kaffebar. Det er ellers ikke et sted, hvor kvinder kommer, men sammen med Sameh gik det fint. Vi gik i gennem et lokale der lignede en nedslidt kantine, men ude bagved lå en skøn have med vindruer, der snoede sig for oven, frugttræer og tre grupper af mænd, der spillede kort og røg vandpibe.

 

Sameh inviterede sin gamle musiklærer til at komme forbi. Ali Abu al Hassan er oud-bygger og underviser unge mænd i at spille på det karakteriske arabiske instrument. På dansk er det bedre kendt som en lut. Efter kaffen blev vi inviteret med op til Alis garage, hvor han bygger sine instrumenter.

Ali og Sameh fandt en oud frem hver og begyndte så en 30 minutter lang jam-session. Her er en 45 sekunders version af denne magiske aften med Sameh & Ali.

Se og lyt med her:

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s