En fantastisk tale

I sidste uge var jeg til LitWorlds årlige fundraiser gallafest i New York. Det er en aften, der sætter fokus på organisationens arbejde med at styrke børn og voksnes læse og skriveevner – både i Afrika og hjemme i New York.

Der bliver serveret drinks og pindemadder, og man kan byde på alle mulige ting ved en auktion, og alle pengene går selvfølgelig til at åbne flere LitClubs rundt omkring i verden.

På scenen spiller et husorkester, og der er selvfølgelig taler. Aftenens bedste taler var uden tvivl Daija Spaulding – en 15-årig pige fra Harlem med så meget mod og power, at det er svært at forstå, at hun kommer fra en lavindkomstfamilie og bor i et område, hvor kriminalitet er hverdag, og hvor langt de fleste unge ikke kommer igennem gymnasiet.

Med Daija er det anderledes. Hun har været med i LitWorlds pigeklub, der hvor hun bor. Og sidste sommer, havde jeg fornøjelsen af at arbejde sammen med hende i et videoprojekt, hvor hun lavede en film om musik, som er hendes store passion. Til gallafesten holdt hun en fremragende tale, hvor hun forklarede, hvorfor hun kommer i pigeklubben.

Daija and Anni at the LitWorld Gala 2012“Before Girls Club, I figured I’m young, there is no reason to think about my future now. But thinking about it now makes it a lot easier to think about it later. Now, when I think about the future, I think about me becoming a lawyer that owns my own law firm and my own business and being a billionaire before the age of 24. I know it can happen.”

Selvtillid har Daija nok af, og det er fantastisk at opleve – jeg har i hvert fald lært noget af denne unge powerkvinde.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s