Occypy Wall Street –> Occupy The New School

Udsigten fra 1. sal 5th Avenue/14. gadeI løbet af eftermiddagen har New School studerende opdateret deres Facebook status med “Occupy Union Square at 3pm.” Der var i høj grad lagt op til demonstration på en ellers kold og våd novemberdag, som har været forberedt i et par uger. Den 17. november er af OWS-aktivister udnævnt til ‘Day of Action.’ Læs mere på New York Times hjemmeside her.

Jeg sad og arbejdede på mit speciale på New Schools læsesal på hjørnet af 5th Avenue og 14. gade, da demonstrationen når hertil ved 16-tiden. Fra vinduet på 1. sal kigger jeg ud på en blokeret gade. Politiet er mødt talstærkt og kampklædt op, mens de studerende har bannere og kameraer med sig.

Studerende besætter læsesalen på The New SchoolMinuttet efter indtager en gruppe på ca. 20 studerende læsesalen. En fyr råber: “This space is now occupied. Leave the space now if you don’t want to be part of it.”
Måske en (k)ærlig advarsel? Men om alle omstændigheder en retorik, der kun kan minde om en hvis ekspresidents.
Jeg tager et par billeder mere, pakker min computer sammen og forlader stedet, mens demonstranterne hænger bannere og plakater op i vinduerne. “Money to schools not banks” står der på et af dem, så langt er jeg enig. Men et andet skilt proklamerer, at “99% is Civil War.”
Lidt ærgerligt, at de ligefrem opfordrer til krig.

Om jeg er med dem? Tjae, det klæder i hvert fald de amerikanske studerende at gøre aktivt oprør. Det sidste års tid har jeg hørt rigtig meget brok i pauserne mellem timerne, så demonstrationen virker tiltrængt. Jeg beslutter mig alligevel for at gå, da jeg ikke helt kunne overskue konsekvenserne af at opholde mig i en besat bygning, hvis politiet skulle beslutte sig for at storme stedet.

Politiet afventer situationenIndgangen til læsesalen er blokeret af politiet, der vil forhindre at flere studerende kommer ind til det nu besatte område. Man kan til gengæld godt komme ud. Jeg bliver stående og kigger, tager et par billeder og beslutter mig så for at trække mig tilbage.

På vej til Brooklyn er der en enkelt hjemløs i metroen, som har fået fat i et af skiltene fra demonstrationen med det i den ene hånd og et papkrus i den anden beder hun sine medpassagerer om en skilling. Hun er måske det fineste symbol på de 99% denne eftermiddag?

I et ubemærket øjeblik løber en gruppe studerende ind ad bagindgangen til læsesalen for at være med i besættelsen. En enlig vagt med walkie talkie opgiver at holde dem tilbage.

Læs mere om de studerendes protester her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s