Musik er Daijas livsnerve

I lørdags mødtes jeg med Daija, der er en del af den video workshop, som jeg leder i Harlem, for at tage til premieren på 10 film lavet af Reel Lives seneste årgang.

Reel Lives er en organisation, der på nonprofit basis tilbyder en video workshop for unge mellem 14-20 år. De gennemgår et forløb, der på mange måder minder om det, jeg kører i Harlem. Dog har de professionelt udstyr, og de unge mennesker har skrevet en ansøgning for at komme med i programmet.

Det var 10 meget stærke og personlige film som tilmed var professionelt produceret, så det var i høj grad en inspirerende eftermiddag. Daija var også vildt glad for at deltage, og hun blev direkte inspireret af de unge film magere i den efterfølgende q&a.

Daijas film handler om hendes forhold til musik. Til at starte med ville hun interviewe to lokale musikere og sig selv, men undervejs tøvede hun mere og mere om at bruge sig selv.

I lørdags spurgte hun et par af de studerende fra Reel Lives til råds, og der var ingen tvivl – de opfordrede hende 100% til at bruge sig selv i hendes film -ligesom de selv havde gjort.
Jeg spurgte hende, om jeg skulle hjælpe med at filme hende til vores næste workshop, og det svarede hun ja til.

Her til aften kom hun så og var både glad, spændt og lidt nervøs for optagelserne. Vi gik ind i et rum, hvor vi kunne være i fred og i stilhed.  Her begyndte Daija at synge en af sine egne sange, og efterfølgende fortalte hun sin rørende historie om, hvordan hun var begyndt at skrive poesi og sangtekster, da hun mistede sin mormor for tre år siden.

Nu er hun er i fuld gang med at redigere filmen, som har premiere torsdag den 4. aug., og jeg ser virkelig frem til at se det endelige resultat.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s