Tak for en farverig og smuk balletoplevelse

Her til aften oplevede jeg et stykke smukt dansk kultur i en af New Yorks flotteste bygninger. Den Kongelige Danske Ballet er nemlig på tur i USA, og tirsdag var der premiere i David H. Koch Theater, der har plads til mere end 2.500 publikummer.

Egentlig er ballet-kompagniet på charmeoffensiv, og de 10 mio kr. som turen koster er betalt af Mærsk. Ifølge Politiken er turen en del af en ny fundraising-strategi, der skal få rige amerikanere til at sponsorere de kongelige danskere balletdansere i fremtiden.

Showet bestod af tre akter og viste stor alsidighed på scenen. Fra det simple og meget teaterlignende stykke “The Lesson” til en moderne smagsprøve på den danske ballettradition Bournonville og til sidst tredje akt af klassikeren Napoli. Jeg vil ikke gå i detaljer om elegance, udtryk eller pirouetter, men derimod blot konstatere, at jeg var vildt optaget af alle de fine dansere, og ikke mindst strutskørterne – både de helt korte som kvinderne var iført under “Lost on Slow” og de lange i Napoli. Udover selve dansen, var jeg meget imponeret over farverne. Især 2. akt var farverig på sådan en uforklarlig, fortryllende og moderne måde. Det er helt sikkert ikke sidste gang, at jeg har set ballet.

Tak for dansen.

PS. Desværre måtte jeg ikke fotografere inde i teatret, så I må nøjes med et billede af mig udenfor bygningen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s