Sukker er vejen til succes

Til daglig har jeg jo min gang i Dar es Salaam. En storby med millioner af indbyggere. Nogen mener 3 andre mener op til 5 millioner. Med min elendige sans for at finde rundt, er det lidt af en udfordring for mig at bo her, og det var derfor kærkomment, at jeg fik tilbudt en lille tur 200 km. nord for Dar es Salaam for blandt andet, at se på sukkerplantager.

Turen gik til Morogoro en by, der ligger for foden af Uluguru bjergene. Selvsagt er der en utrolig smuk udsigt fra denne by. Men faktisk overnattede vi bare her og torsdag gik turen til en langt mindre -men rig- by Turiani 100 km nord for Morogoro. Her er de lokale blevet rige på sukker. Plantager omgiver byen og de mange motorcykler er bare et tegn på den rigdom, der omgiver byen. Dækkene her kan man købe i en relativ stor butik eget af en af sukkerfarmerne som havde udvidet sin forretning til også at inkludere denne store butik med motorcykler og udstyr.

Danmark har støttet en CRDB bank som opretter små andelskasser som sukker-farmerne i Turiani for eksempel nyder godt af. De fleste af farmerne er enten andelshavere eller kunder i banken og på den måde har de kunnet låne penge til at investere i deres forretning.

Her står jeg så midt i den smukke natur – som sædvanlig er det aldrig helt det samme på et billede som i virkeligheden.

10 thoughts on “Sukker er vejen til succes

  1. Helt vildt at tænke på, at du har været i Turiani – stedet hvor jeg opholdt mig i 4 mdr. Meget smukt og meget langt væk fra alting. Mødte du Mr. Orange?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s